futas

Kócos hajra jó a keratinos hajpakolás házilag

Egészségünk megőrzésének érdekében javasolt a sportolás, de azért, hogy elkerülhessük az izomlázat vagy az izomhúzódást, netán izomszakadást, bizony nagyon fontos a bemelegítés. Nemcsak a fizikai terhelésre történő felkészülést, hanem a sportban kitűzött célok elérését, illetve annak lehetőségét, hogy a jövőben is egészséges izmokkal vágjon neki az edzéseknek, biztosítja a bemelegítés futás előtt, amit mindig kötelezően el kell végezni. Alapvető szabály, hogy bemelegítetlen izmot nyújtani nem szabad, a nyújtásokat az edzés utáni, levezető szakaszban tanácsos végezni, nem pedig előtte. A bemelegítés futás előtt elsődleges célja a vérkeringés élénkítése, az izomhőmérséklet emelése, valamint az izmok és ízületek felkészítése a fizikai terhelésre. Mindig párperces helyben kocogással kell kezdeni, csak ezután következhetnek a gimnasztikai gyakorlatok. A bemelegítés futás előtt hatékonyságának növelésére javasolt a melegítő krémek használata is.

Ha lehet, akkor a gyógynövényes krémeket tanácsos alkalmazni, mert ezek egészségesebbek, mint a vegyszeresek. Edzés után természetesen zuhanyozni kell, azonban sokaknál ezt megkeseríti a hajhullás, a töredezett, száraz haj látványa. Nekik javasolt a hajpakolás házilag, ami által szebbé, fényesebbé változik a hajkoronájuk. Néha a stressz okozza a hajproblémákat, viszont a túlzásba vitt hajápolás sem használ neki, ugyanis a sok kísérletezés, hajformázás, hajfestés hatására kiszáradnak a szálak, a szerkezetük meggyengül, töredezik.

Ilyen esetekben a szakemberek hajregeneráló keratinos kezelést javasolnak. Ez azért jó, mert a haj szilárd vázát alkotó anyag a keratin, egy elszarusodott fehérje. A keratinos hajpakolás házilag összeállítva, természetesen nem ugyanazt a keratint tartalmazza, mint a hajerősítő samponok, de fő alapanyaga a ricinusolaj, ami igen hatékony a fénytelen, gubancolódásra hajlamos, kócos hajra. Amennyiben a keratinos hajpakolás házilag nem lenne elég hatékony a hajszálak megerősítésére, akkor kezelje protein tartalmú hajápolási termékekkel!