koromerosito

Napkiütés megelőzése speciális termékekkel

Aki még nem járt utána részletesebben a napallergia okainak és tüneteinek, azt gondolhatná, hogy az ősz beköszöntésével végre fellélegezhetnek az ezen bőrbetegséggel küszködők, azonban a valóságban ez nem így van. Napkiütés árnyékban és az őszi, téli borongós időkben is megjelenhet. Ugyanis a napallergiát nem konkrétan a napsugárzás okozza, hanem a káros UV sugarak, amelyek egész évben érik a Földet, csak néha kevesebb mértékben.

Tehát ahhoz, hogy ne jelenjen meg napkiütés, az érzékenyebb bőrűeknek még árnyékban is speciális naptejet kell használniuk és a meleg évszakon kívül is elővigyázatosnak kell lenniük. Az sem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat használnak, mert bizonyos összetevők intenzívebbé tehetik a tüneteket, sőt, esetenként a szintetikus anyagok hatására lép reakcióba a bőr a káros sugarakkal. Érdemes a természetes hatóanyagokat előnyben részesíteni, mert ezek nem okoznak mellékhatásokat, illetve igen sokszor hatékonyabbnak bizonyulnak, mint a gyógyszerészeti termékek. Jó tudni, hogy napkiütés ott is kijöhet, ahol ruha fedi a testet, tehát nem elég csak a fedetlen részeket ápolni, hanem az egész bőrfelületre figyelni kell.

Az ewopharma.hu weboldalon bemutatnak néhány nagyszerű terméket, amivel meg lehet előzni a bajt, ugyanakkor a körömerősítő vitaminok is megismerhetőek. A honlapon szerepelő cikkből kiderül, hogy a körömerősítés legfontosabb eszközei a legismertebb vitaminok, mint az A, B, H és E. Továbbá, lényegi szerepet játszanak az olyan ásványi anyagok, mint a vas, a folsav, a cink és a szilícium, amelyek szintén nem ismeretlenek senki előtt.

Körömerősítő vitaminok témakörében megemlítik az aminosavakat is, amelyekből a cisztein és a metionin a legszükségesebbek, hiszen ezek nélkül nem tud termelődni a köröm és a haj fontos összetevője, a keratin. Ha szeretné megtudni, hogy milyen termékekben, készítményekben találhatóak meg ezen körömerősítő vitaminok összessége, akkor keresse fel az említett oldalt és olvassa el a témában íródott részletes cikkeket!