Vízmérték

Vízmérték

Az ipari kivitelezési és a felmérési munkák során a vízszintes és függőleges beállításához elengedhetetlen a mérőeszköz használata. Az egyik legyakrabban használt ilyen eszköz a libellával szerelt vízmérték.

A vízmérték rendszerint kettő, egy vízszintes és egy függőleges libellával van ellátva. Egyik a vízszintes a másik a függőleges beállításért felel. A vízmérték hosszban több típusban is elérhető. Lehet kapni már 20-25 cm-es változatot is, azonban a hosszabb eszköz mindig pontosabb beállítást fog eredményezni.

Az oldalunkon megtalálható vízmértékek mindegyike alumínium profilból készül, melynek belső szerkezete ráadásul erősítéssel van ellátva. Így lesz igazán tartós és marad nagyon pontos. Hasonló vízmértéket kínálunk beépített mágnessel is, ezek ára valamivel magasabb a hagyományos típusnál, azonban a beépített mágnesnek köszönhetően egyszerűen lehet használni fémprofilok és acél szerelvények beállításához.

Ha a legnagyobb pontosságra törekszik, vagy a cél a fokos, vagy százalékos beállítás, akkor a digitális kijelzővel szerelt típust ajánljuk. Ezek tizedfok pontossággal képesek az eltérést megjeleníteni, emellett a százalékos beállításnak köszönhetően akár lejtés beállítására is használható.

Ha nem tudja, hogy melyik vízmérték vagy digitális vízmérték ideális Önnek, keresse fel a MűszerGuru.hu ügyfélszolgálatát és segítünk Önnek a helyes választásban.