Közgazdaságtan és üzlet

Fő okok, amelyek miatt külföldi bankszámlát kell nyitni

A világ minden táján a legtöbb személy és vállalkozás rendelkezik belföldi vagy helyi bankszámlával. Vannak idők, amikor ez elég. Ha azonban nemzetközi utazást, vagy külföldi befektetést tervez, nem mindig bölcs csupán hazai bankokra támaszkodni. Sokkal előnyösebb külföldön bankszámlát nyitni.

Itt találhatók azok a fő okok, amelyek miatt a tengerentúli bankszámla előnyös azon nyugdíjasok, vállalatok, befektetők és szervezetek számára, amelyek növekedni akarnak és jólétüket be szeretnék biztosítani.

Tengerentúli életvitelre vagy utazásra

Nem kell magas befektetési célokban gondolkodni, hogy észrevegyük a tengerentúli bankszámlák előnyét. Ha valamikor tengerentúli utazásban gondolkodik, esetleg ott szeretné eltölteni a nyugdíjas éveit, akkor nagy előnyökkel jár majd a külföldi bankszámla.

Külföldön bankszámlát nyitni

Ahelyett, hogy pénztartalékait a számlák fizetésére és az ételek vásárlására vonatkozó kiegészítő díjakra költené, elő is segítheti a külföldön történő hozzáfárását a számláihoz. Különösen akkor igaz ez, ha olyan helyeken szeretné leélni nyugdíjas éveit, mint Belize, amely nagyon vonzó QRP vagy képesített nyugdíjazási programmal kínálja a tengerentúli nyugdíjasokat.

Könnyű és egyszerű hozzáférés a különböző devizákhoz

A legtöbb külföldön bankszámlát nyitó ember ezt a különféle devizákhoz való hozzáférés céljából teszi. Bármilyen pénznemre is van szüksége, a folyamatos pénzváltó keresgélés nem csak időigényes, hanem anyagi vonzata is van. Sokkal egyszerűbb, ha a kívánt valuták mindig kéznél vannak.

Éppen ezért jó ötlet egy tengerentúli bankszámla nyitása. Ne feledje, hogy mindemellett még a pénzváltással sem kell foglalkoznia! A legtöbb tengerentúli bank lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy számláik egyenlegeit bizonyos devizákban tartsák fenn. Ennek köszönhetően a pontos összeget tudja számontartani valutától függően. Ez azt jelenti, hogy az árfolyamok gyors változásai nem befolyásolják az Ön pénzének mennyiségét.

Adókedvezmények

Sokan úgy döntenek, hogy külföldi bankszámlát nyitnak az életük megkönnyítése érdekében. Ez egy szuper indok, bár nem ez az egyetlen ok, amiért a vállalatok és a befektetők így döntenek. Tengerentúli bankszámla megnyitásával felmérheti pénzügyeit adózás céljából a helyi törvények alapján. A legtöbb offshore célállomáson ezek az adószabályok a külföldi befektetők javát szolgálják.

Számos adót figyelembe vehet, ha nemzetközileg kíván bankszámlát nyitni. A  külföldiek számára a legfontosabb a tőkenyereség-adó, viszont ez a legtöbb országban vagy minimális, vagy egyáltalán nem is létezik.

A helyi jövedelemadó százaléka sok ember számára kevésbé fontos. Ha Ön nem dolgozik külföldön, és nincs külföldről származó bevétele, ez nem tartozik Önre.

Ez csak néhány a sok okból, amelyek miatt okos lépés egy bankszámla külföldön való megnyitása.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található