Szépség, divat és egészség

Rúzs

Kis helyet foglal, és soha nincs belőle elég. Ez a világ leggyakrabban használt és legrégebbi sminkterméke, valamint egyben a legcsábítóbb női fegyver.

Jelenleg a rúzsok egy egész nagy területet foglalnak magukba a piacon. Különböző típusok, márkák és színek vannak, így rengeteg lehetőség van a válogatásra, hogy mindig divatosak, az alkalomhoz illőek és stílusosak maradhassunk.

A rúzsok típusai

Barra

Ez a legklasszikusabb, és annak ellenére, hogy sok riválisa van, a leggyakrabban használt.

Rúzs

Deliver

Rúzs néven is ismert. Ez lehetővé teszi számunkra az ajkak körvonalazását, ha egy kicsit játszani szeretnénk az ajkak alakjával. Ajánlatos egy nude tónus használata, ha csak szájfényt használ majd fölötte. Az ilyen típusú technikák rengeteg türelmet igényelnek.

Rúzs

Rúzs (ceruza)

Ez egy nagyszerű keveréke a rendes rúzsnak és a szemceruzának. Nagy rájuk az igény, mivel ez lehetővé teszi az ajak pontosabb kifestését, és a krémes textúrája is kifejezetten kellemes.

Folyékony rúzs

Vannak, akik nagyon kedvelik őket, hiszen most nagyon divatosak. Az ecsetes megoldáshoz képest az alkalmazásuk és a tartósságuk is sokat javult.

Szájfény

Különböző formákban léteznek, de az összes használata nagyon praktikus és kényelmes. Viszont gyakran igényelnek igazításokat napközben.

Krém állagú rúzsok

Elsősorban palettákban találhatók, és egy ecset applikátorral kell használni őket. Előfordulnak még kis tégelyekben is, olyanokban, mint az arckrémek.

Filc alakú

Úgy néznek ki, mint egy filctoll vagy szövegkiemelő.

Hatás

Matt

Az iparban egyre híresebbé válik a matt hatás, ami biztosan egész este tartani fog. Rengeteg színben található, egészen a nude árnyalatoktól a feketéig. Egyetlen hátrányuk, hogy hosszútávon kiszárítják az ajkakat.

De a jó hír az, hogy az ilyen problémák apránként megoldódnak a nagy márkáknak köszönhetően. Például mint L’Oréal, ami ugyanolyan pigmentált terméket állított elő, mint a Richie Color, csak a szárító hatás nélkül.

Fél matt

Ez ígérkezik a legújabb trendnek, hiszen a nagy márkák nem akarnak a hidratációból engedni, de hajlani szeretnének a matt irányba is.

Krémes

A legegyszerűbb ezek közül a lehetőségek közül, lágyság szempontjából a legjobb, tartósága pedig az átlagos tartományba sorolható.

Ultrabrillantes

Nagyon hangsúlyt adnak a mosolynak és a szájnak, ezek a legmerészebbek. Tökéletesen illeszkednek a vékony ajkú nőkhöz. Rövid ideig tartanak, ezért gyakrabban meg kell igazítani őket a kívánt eredmény érdekében. A legtöbb márka megpróbált javítani rajtuk, hogy ne legyenek ragadósak.

Tartós

Igaz, hogy sok nőnek fontos hogy egy rúzs tartós legyen, ennek viszont borsos ára van, amit az ajkak hidratáltsága fizet meg.

Mondhatjuk nem minden termék elsődleges célja a smink és az erős fedés, hanem vannak olyan termékek is, amelyek profilja inkább az ajakápolás. Az ajakbalzsamok például nagyon jót tesznek a hidratáltság és fényvédelem szempontjából. Viszont egy kis sima vazelin használatával is lehet szép és puha ajakbőrünk.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: