Otthon, kert és berendezés

Hogyan ültessünk kültéri virágcserépbe?

Ezekben az ültetőedényekben több növényt is nevelhet egyetlen edényben, így könnyebben termeszthet egészséges és erős konténerkerteket.

Ime néhány tipp, amely segíthet a kezdésben:

A nagyobb kültéri ültetők nagyszerű módja annak, hogy az elülső verandát a következő szintre emelje, és azonnali vonzerőt adjon ingatlanának.

Találja meg a tökéletes helyet

Ha valaha is próbált már földdel és növényekkel teli virágtartót emelni, akkor biztosan tudja, hogy ez mekkora kihívást jelenthet. Ezért fontos, hogy gondosan eldöntse, hová helyezze el a virágtartókat, mielőtt elkezdi a virágok ültetését. Vegye figyelembe, hogy a növényei milyen mennyiségű napot és árnyékot kapnak, és válassza ki a megfelelő növényeket, amelyek ezek között a különleges körülmények között nőnek és fejlődnek.

Ahhoz, hogy az ültetők igazán kiemelkedőek legyenek, válassza azokat a színeket, amelyek a legjobban kiegészítik és jól illeszkednek a háza burkolatához.

Válassza ki a megfelelő növényeket

Nem számít, hogy milyen konkrét növénytípust vagy virágot választ, fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek a kiválasztott helyen meg fognak nőni. Nézze meg a növény címkéjét, hogy meghatározhassa, mekkora napfényt igényel a növény, és próbáljon meg olyan növényeket keresni, amelyek megfelelnek az adott termesztési körülményeknek.

Kerülje a túlöntözést

A nagyobb ültetőedényekben nagyobb mennyiségű föld van, ami azt jelenti, hogy az ültetőedénynek tovább tart kiszáradni.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy a növénynek szüksége van-e már vízre, próbálja meg az ujját a második ujjpercéig mélyen a talajba dugni. Növényének vízre van szüksége, ha a talaj mélyebb rétegeit már száraznak érzi.

Mindenképpen vegye figyelembe az időjárást is. ha sokkal hűvösebb a hőmérséklet, a víznek hosszabb időbe telik, amíg elpárolog a kültéri ültetőből, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran öntöznie a növényeket.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található