Autóipari berendezések

Több hely az autójának

Ha térről van szó, az sosem elég. A terek, amelyekben élünk, gyakran túl kicsinek tűnnek számunkra, különösen akkor, ha szállítással vagy tárolással kell foglalkoznunk. És az első eset különösen érdekel minket, pontosan azért, mert tudjuk, milyen nehéz, de szükséges a csomagtartó helyének növelése. És mindezt lehetőleg úgy, hogy közben ne kelljen feláldozni az ülőhelyet! Szerencsére van egy nagyon egyszerű rendszer, amely sokat segít nekünk ezekben a műveletekben: a tetőlécek.

A tetőrudak

Ez egy nagyon egyszerű rendszer, amelynek mechanikája a választott modelltől és a jármű által kínált lehetőségektől függően eltérő, de ezektől a változóktól függetlenül lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük célunkat egy olyan tér kihasználásával, amely szintén kihasználatlan: a tető.

Az egyik első dolog, amit javasoljuk, hogy fontolja meg a tetővasak megvásárlása előtt, minden bizonnyal a szállítani kívánt áruk potenciális súlya.

Amikor azonban azon kapjuk magunkat, hogy az autó vagy általában az autófelszerelések opciós felszereltségéről döntünk, normális, hogy számos kétség merül fel bennünk. Először is nézzük meg egy kicsit magát a tárgyat, és tisztázzuk elképzeléseinket. A tetőrudak nem mások, mint egy modern tetőcsomagtartó. A modern kifejezést nem véletlenül választottuk, mert végső soron az teszi a különbséget a tetőcsomagtartóknál, ami minden egyes tárgyat modernné tesz: a mechanikára és a tartozékokra vonatkozó alternatívák. Valójában, ha már kiválasztottuk a rögzítési rendszert (az állványokat), a hozzáadandó tárgyak típusa (a tartozékok) többféle és az Ön igényeihez igazítható lesz a szükséges specifikációknak megfelelően. Például: Ön szenvedélyesen szeret kajakozni. Olyan tetőcsomagtartókra lesz szüksége, amelyek alkalmasak a fontos hosszúságokra, mint például a szállított árukéra természetesen. Tehát, miután kiválasztotta a támadást, ezek azok az érvek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elkerülje a tetőlécek rossz típusának és méretének elkészítését.

A tetővasak zárrendszerei ugyanolyan fontosak a kiválasztási fázisban. Valójában a biztonságot, a zár típusát és nem utolsósorban a be- és kirakodás során lehetővé tett kényelmet is figyelembe véve kell választania.

Tető rácsok: mit kell figyelembe venni a vásárlás előtt

Tető rácsok – Az egyik első dolog, amit javasoljuk, hogy fontolja meg a tetővasak megvásárlása előtt, minden bizonnyal a szállítani kívánt áruk potenciális súlya. Ha már rendelkezik gyárilag előre beállított vezetőkkel a tetővasak felszereléséhez, az első teendő, hogy ellenőrizze az autója használati és karbantartási kézikönyvében ajánlott előírásokat. Általában a tető fölé rakható maximális súly is fel van tüntetve. Ezen a ponton figyelembe kell vennie a tetővasak súlyát, és gondosan kalibrálnia kell a rájuk helyezendő terhelést.

Egy másik fontos elem a zárak. A tetővasak zárrendszerei ugyanolyan fontosak a kiválasztási fázisban. Valójában a biztonságot, a zár típusát és nem utolsósorban a be- és kirakodás során lehetővé tett kényelmet is figyelembe véve kell választania. A nagyon bonyolult rendszerek valójában biztonságosabbak, de néha túl nehézkes. Ebben az esetben a be- és kirakodási idők meghosszabbodnának.

A tetőrudak rendkívül kényelmesek és rugalmasak, és számos modell egyre inkább arra orientálódik, hogy a rájuk szerelhető tartozékok alapján változtatható a beállításuk.

A tartozékokat már említettük. A tetőrudak rendkívül kényelmesek és rugalmasak, és számos modell egyre inkább arra orientálódik, hogy a rájuk szerelhető tartozékok alapján változtatható a beállításuk. Az egyik dolog, amit ellenőrizni kell, hogy valóban minden olyan tartozék rendelkezésre áll-e, amire Ön szerint szüksége van (vizsla, rugók, reteszek stb.) Jó gyakorlat lenne az is, ha érdeklődne a tetővasak tervezési változásairól az elmúlt 5 évben, vagy arról, hogy az adott cég milyen gyakran változtat az adott modellen. Ez segít Önnek abban is, hogy megértse a megvásárolt tartozékok élettartamát.

Mindig kérdezze meg, hogy a megvásárolni kívánt tetővasaknak szükségük van-e extra tartozékokra a karbantartáshoz. Például a tetővasak végeinél a tetővasak lezárására szolgáló bekezdéssapkák, vagy speciális borítások vagy rozsdagátló kezelések, hogy hosszú ideig megőrizzék egészségüket.

Tetővasak online vagy a kereskedőnél?

Egyes kiskereskedelmi üzletek kiegészítő szolgáltatásként tetőléceket szerelnek fel a tetőre. Néha ez benne van a szolgáltatásban, néha pedig feláras. Kérdezze meg azonban, hogy elérhető-e, és ha igen, részt vehet-e a telepítésen. Nem úgy tűnik, de ez egy olyan lehetőség, amely a jövőben hasznos lehet az Ön számára. Ha nincs ilyen lehetősége, értékelje ki az interneten is, de mindig emlékezzen: megbízható helyről vásároljon. Olvassa el a kézikönyvet, vagy nézze meg az online oktatóanyagokat, hogy megismerje az összeszerelést és a karbantartást. Más felhasználók véleménye nagyon hasznos, még a tetőbárok területén is. Válasszon bölcsen, de ne feledje, hogy ha nem értékeli megfelelően a felhasználást, akkor haszontalan tetővasat vásárolt.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: