Tippek és hírek

Mikor adjunk száraz kutyatápot a kölyökkutyának?

Míg a normál méretű kutyát naponta egy-két alkalommal etetheted jelentős mennyiségű étellel, ajánlott, hogy kölyködet gyakrabban, lehetőleg naponta háromszor-négyszer etesd kisebb étkezésekkel. Az is biztos, ha érzékeny gyomrú kölyökkutyáknak való eledelt választ.

Ha úgy tűnik, hogy a kölyök kutyája nehezen áll át a száraz kutyatápra a folyékonyról, akkor érdemes lassan haladni az elválasztással. Ne felejtse el, hogy minden kölyök egyedi és különböző, ezért ne essen pánikba, ha a kölyöknek a szokásosnál hosszabb időbe telik. 

Mit adjunk a kölyökkutyáknak, ha már tudnak száraz kutyatápot enni?

Gratulálunk! Kölyökkutyája mostanra elérte azt az időt, amikor már egy teljes, erős tejfogsorral rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy most már bármit megrágcsálhat, amihez kedve van, feltéve, hogy az nem az Ön értékes szőnyege. 

Néhány hónap elteltével valószínűleg büszke szakértője lesz a folyadék és a kutyakaják keverésének, a pontos mérések elsajátításával, miközben szorosan szem előtt tartja a konkrét etetési időket. Ne feledje, hogy ez egy folyamat.

Legegészségesebb kiskutya eledel
A növekvő kutyának jó minőségű táplálékra van szüksége, amely elegendő energiát és optimális tápanyag-elegyet biztosít számára. Az anyatejet helyettesítő legegészségesebb kölyöktáp ideális erre.

Azonban csak azért, mert a kölyökkutyának már kifejlődtek a fogai, nem feltétlenül jelenti azt, hogy megengedheti neki, hogy mindent és mindent megengedjen magának, amit csak akar. Innentől kezdve még rengeteg fejlődés következik, ezért gondoskodnod kell arról, hogy mindig a számukra egészséges kölyökkutyatápot egyenek. A legjobb és legegészségesebb kölyökkutyatápoknak a következőket kell tartalmazniuk:

Emészthető összetevők 

Válasszon könnyen felszívódó eledelt, hogy kiskutyája minden egyes csepp egészséges jót megkapjon. 

További fehérje

A kölyköknek sok fehérjére van szükségük, hogy segítsék szerveik és izmaik fejlődését. 

Glükozamin 

Ez az a csodaösszetevő, amely támogatja a csontok és a fogak fejlődését.

Magas kalóriatartalom 

A fiatal kutyáknak sok energiára van szükségük, mivel még sokat kell nőniük. Ez az oka annak, hogy manapság sok kölyökkutyatáp magasabb kalóriatartalmú, mint felnőtt társaik. 

Rengeteg tápanyag 

A kölyökkutyának szüksége van az összes alapvető tápanyagra, beleértve a cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot, valamint a minden idők legfontosabb D-vitaminját, amit kutyáknak való vitaminokkal kap. 

Mennyi száraztápot adjon a kiskutyájának?

Ez attól függően változik, hogy milyen típusú táplálékot választ a kölyöknek. Csak arra ügyeljen, hogy tápanyagokban gazdag száraz kutyaeledelt keressen. Ha azonban nem biztos a megfelelő eledel kiválasztásában, és a csomagoláson nincsenek egyértelmű utasítások, a biztonság kedvéért bármikor kérhet tanácsot állatorvosától. Így biztos lehet benne, hogy kölyke egészségesen, erősen és boldogan fog felnőni.

Hogyan vegyem rá a kutyámat, hogy száraz tápot egyen? 5 egyszerű trükk!

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található