Autóipari berendezések

Az egyik motoralkatrész, amit egyszerűen meg kell értenie


Az elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszerrel www.silux.hu rendelkező újabb autóknál (amelyeknek nagyobb üzemanyagnyomásra van szükségük), a mechanikus üzemanyagszivattyúk által használt dugattyúk vagy membránok helyett üzemanyagszivattyúkat használnak az üzemanyagnak a karburátorba való eljuttatására, amely aztán a hengerekbe permetezi azt. elektromos energia. Az autók benzintartályaiban elhelyezett elektromos szivattyúkat egyenáramú villanymotorok működtetik. Ezek az alkatrészek a motortól távol vannak felszerelve, és hideg benzinnel vannak bevonva, ami csökkenti a tűzveszélyt.

Mit tesz az üzemanyagszivattyú, és miért kell karbantartani azt?

Az üzemanyagot egy üzemanyagszivattyú juttatja a motorba, amely lehetővé teszi a megfelelő működést. Az egész autó szenved, ha a szivattyú nem működik megfelelően. Az üzemanyagszivattyú cseréje néhány száz eurótól akár több mint ezer euróba is kerülhet sérülés vagy törés esetén. Ez az egyszerű és megfizethető négyhengeres motortól a sportos teljesítményre épített V8-as turbómotorig mindent magában foglal.
Márkától, modelltől és gyártási évtől függően az üzemanyagszivattyú cseréjének költsége ma már 220 és 1100 euró között mozog.

Az üzemanyagot egy üzemanyagszivattyú juttatja a motorba, amely lehetővé teszi a megfelelő működést.

A meghibásodott üzemanyagszivattyú jelei

A motor nem hatékony

Kétségtelenül ismeri a jól működő motor hangját, ha már egy ideje megvan az autója, vagy általában véve van vezetési tapasztalata Egy motor alacsony fordulatszámon csendesen működik, gyorsan gyorsul, és akkor cirkál az autópályán, ha minden rendszere megfelelően működik.


Azonnal észreveszi a különbséget, ha egy motor nem kap elég benzint az üzemanyagszivattyútól ahhoz, hogy teljesítményt termeljen és a tervezett módon működjön.
Lehetséges, hogy autója motorja nem kap elég üzemanyagot, vagy nem a megfelelő fordulatszámon kapja azt, ha indításkor fröcsög vagy szabálytalan hangokat ad ki. Ennek következtében a vezetés kellemetlenné válik, és a motor belső sérülése is bekövetkezhet.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: