Autóipari berendezések

A rossz üzemanyagszivattyú árulkodó jelei

Különböző alkatrészek működnek együtt, hogy járműve megfelelően működjön és működjön. Különösen az üzemanyagszivattyú felelős azért, hogy az üzemanyagot vagy a gázt a tartályból a motorba juttassa, hogy az szikrát hozzon létre, és lóerőt hozzon létre a különböző típusú és stílusú vezetéshez. 

Abban a pillanatban azonban, amikor ez a szivattyú elkezd meghibásodni, ez problémákhoz vezethet, ami a motor teljesítményének csökkenését eredményezi. De honnan tudja, hogy a szivattyú már eleve elromlott?

Az alábbiakban a rossz üzemanyagszivattyú néhány leggyakoribb tünete következik:

Képtelenség a sebesség fenntartására

A motor egyenletes és egyenletes teljesítményéhez egészséges üzemanyag-ellátásra van szükség. Abban a pillanatban, amikor a szivattyú meghibásodik, a motorba jutó benzin mennyisége nem lesz elegendő, ami elveheti a motor kapacitását, hogy állandó és egyenletes fordulatszámon működjön.

Üzemanyagszivattyú
Előfordulhat, hogy az üzemanyagszivattyú túl sok üzemanyagot küld a motorba, és idő előtt elhasználja a tartályban lévő benzint

Ha egyenletes sebességgel halad, és azt veszi észre, hogy a motor veszít a teljesítményéből vagy rosszul gyújt, ez a szivattyú meghibásodására vezethető vissza. Úgy érezheti, mintha a motorból csak kifogyna a benzin, holott az igazság az, hogy a szivattyú nem szállítja a tartályban lévő üzemanyagot. 

Csökkentett üzemanyag-hatékonyság

A benzintank feltöltése pénzbe kerül, de csökkentheti kiadásait, ha optimális futásteljesítményt ér el. Mindig van valami kifizetődő, ha különböző módszereket próbálhat ki, amelyekkel növelheti a benzinfogyasztást, például ha minden gumiabroncsot megfelelően felfújva tart, vagy ha óvatosan bánik a gázpedállal. 

Hogyan működik az üzemanyagszivattyú

Ha azonban azt veszi észre, hogy a járműve a vártnál több üzemanyagot fogyaszt, ez az üzemanyagszivattyú problémájára utalhat. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a szivattyú túlzott mennyiségű üzemanyagot küld a motorba, és idő előtt elhasználja a tartályban lévő benzint. 

Gyenge motorfutás 

Ha Ön már egy ideje járműtulajdonos, vagy már van némi tapasztalata a volán mögé ülve, akkor már ismerheti a jól működő motor hangját. 

Ha a motor összes rendszere együtt dolgozik, akkor alacsony fordulatszámon csendben jár az üresjárat, tétovázás nélkül gyorsul, és zökkenőmentesen halad az autópályán.

Másrészt, ha az üzemanyagszivattyú nem szállít elég benzint a motorba, akkor az nem rendelkezik azzal, amire szüksége van ahhoz, hogy úgy működjön és teljesítményt termeljen, ahogyan azt kell, és a különbséget hallani és érezni is fogja. 

Ha elindítja járművét, és a motor egyenetlen üresjáratot mutat vagy pötyög, akkor nagy valószínűséggel nem kapja meg a szükséges mennyiségű üzemanyagot, vagy nem a megfelelő ütemben. Ez nemcsak kellemetlen vezetési élményt eredményez, hanem a motor belső sérüléséhez is vezethet. 

Motor túlmelegedés 

A motor túlmelegedése egy újabb tünete annak, hogy az üzemanyagszivattyú kezd meghibásodni. A rossz üzemanyagszivattyúk túlmelegedhetnek, és elégtelenül szállíthatnak üzemanyagot a motorba, ami miatt az útközben kikapcsolhat és forrón futhat. 

Előfordulhat, hogy autója leállás és túlmelegedés után visszaáll, és 30 perccel később ugyanezt tapasztalja. Ez az egyik leggyakoribb jele a rossz üzemanyagszivattyúnak.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: