Autóipari berendezések

Minden, amit tudni kell a csomagtartó bélelő szőnyegekről

Az autós szőnyegek három fő tényező alapján vannak megkülönböztetve; a felhasznált anyag, a szőnyeg típusa, és az alapján, hogy lefedik-e az egész csomagtartót. Az emberek különféle formájú autós csomagtartó béléseket igényelnek. A szőnyegek által nyújtott kényelem, és az ár a két legbefolyásosabb tényező vásárláskor. Az alábbiakban bemutatjuk a szőnyegek három fő kategóriáját a piacon.

Típus

Az egyedi méretű csomagtartó szőnyegeket kifejezetten egy adott járműhöz tervezték, akárcsak a gumi autószőnyeg. A cél az, hogy valami olyat hozzanak létre, ami megfelel az ügyfél előírásainak. Az ilyen szőnyegek tökéletesen illeszkednek.

Olyan csomagtartó szőnyegek

Az egyedi méretű szőnyeg kiválasztásának előnye a többihez képest az, hogy a szőnyeg kiváló minőségű, tökéletesen illeszkedik, ezáltal minimalizálja a csúszás esélyét. Ezek a szőnyegek szintén nagyon tartósak; ez azonban magas kezdő költségeket jelentenek az ügyfél számára.

Ne hagyja ki a következő cikket sem: A tetőrudak szükségessége az országúti utazások során

Az univerzális csomagtartó szőnyegeket könnyen hozzáférhető anyagokból, például olcsó gumiból készítik. A kapott szőnyegek minősége és rugalmassága gyengébb lesz az egyedi gyártású termékekhez képest. Az univerzális csomagtartóbéléseket nagy, közepes és kis méretben gyártják, hogy sokféle járműhöz illeszkedjenek. Akár olyan szőnyeget is vásárolhat könnyen, amely nem felel meg a csomagtartójának. Ilyenkor maximum a kívánt méretre vágás marad, mint opció.

Olyan csomagtartó szőnyegek

A fő előnyük az, hogy olcsók, azonban nem fedik le a csomagtartó oldalát, és a minőségük is gyengébb.

A gyártó által készített csomagtartó béléseket az autó gyártója állítja elő. Ezeket a termékeket általában extrákként értékesítik. Ezek a szőnyegek tökéletesen illeszkednek a járművéhez. Ez a szőnyegtípus szintén kiváló minőségű anyagból készül, és a cég logója is megtalálható rajta. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a termék magában igen költséges; azonban kedvezményesen vagy ingyen kaphatja meg, ha új autót vásárol a gyártótól.

Szeretné továbbá biztosítani az autóját? Olvassa el a következő cikket: autós fedélzeti kamerák.

Anyag

Általában a műanyagot, a gumit és textilt használnak az autós szőnyegek gyártásához. A szőnyeg célja határozza meg, hogy milyen anyagot érdemes választani. Például, a textilt általában olyan csomagtartó szőnyegek előállításához használják, amelyeket háziállatok, köztük kutyák is használhatnak. A tisztítás megkönnyítése és a fogyasztói előírások további tényezők, amelyek befolyásolják a felhasználandó anyagot.

Video: Gledring gumi csomagtértálca | Használati útmutató

A gumit főleg azért használják, mert vízálló, tartós, könnyen hozzáférhető és olcsó. A szélsőséges időjárási viszonyoknak is ellenáll.

Magas oldalú csomagtartó szőnyegek

Ezeket a csomagtartó betéteket úgy tervezték, hogy illeszkedjenek a csomagtartó teljes belsejébe. Védi az oldalakat és a padlót is. Mivel általában nem autótípushoz gyártják őket, általában nem is illeszkednek tökéletesen.

Összefoglalás

A csomagtartó szőnyegeknek csúszásgátlónak, vízállónak, könnyen tisztíthatónak, nagy teherbírásúak, kedvtelésből tartott állatoknak is megfelelőnek, valamint könnyen felszerelhetőknek kell lenniük. Minden megoldható, csak pénz kérdése. Arra viszont figyelni kell, hogy a szőnyegekből áradó szagokra léteznek kormányzati rendelkezések.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: