Autóipari berendezések

Üdvözlet, nem félek tőled! És az autóm sem

Ha nagy természeti katasztrófákra gondolunk, a tornádók, hurrikánok és földrengések jutnak eszünkbe.

Van azonban egy másik típusú vihar is, amely évente több millió eurós kárt okoz a termésben és az ingatlanokban: a jégeső. Hogyan előzheti meg tehát, hogy nagy összegű pénzt veszítsen e gyakori csapás miatt? Azzal, hogy felszerelkezik egy jégeső elleni autófedéllel.

Jégeső elleni autófedél: mi az és hogyan működik

Ha nem áll rendelkezésére fedett parkolóhely, fontolóra veheti egy ideiglenes menedékhely építését. A helyi bevásárlóközpontokban például általában vannak félmerev burkolatok, amelyeket a házhoz rögzíthet, így építhet egy menedéket, amelyet alkalmanként használhat az autója védelmére. A mi tanácsunk azonban az, hogy használjon speciális jégeső elleni autófedelet. De mi is ez a jégeső elleni autófedél? Az autó jégeső elleni védelemnek is nevezett, egyfajta takaró, amelyet a jégeső okozta károk korlátozására terveztek. A takaró a szélvédőre, a motorháztetőre és az autó egyéb külső alkatrészeire helyezhető. A helyére helyezve a fedél megvédi autóját a jégesőtől https://www.withcar.hu/, amely egyébként horpadásokat és egyéb károkat okozhatna a járművön. Csak egy típus létezik? Természetesen nem!

Egy hatékony megoldás a gépjárművek védelmére a speciális autófedél használata.

Milyen jégeső elleni védőburkolati lehetőségek állnak rendelkezésre?

A jégeső elleni védelemhez négyféle autófedél létezik:

Az esernyős autósátor

Az autós napernyősátor általában üvegszálas anyagból készül, és nagy igénybevételre szolgál. Az ilyen típusú sátrak úgy készülnek, hogy akár 30 mérföld/órás szélnek is ellenálljanak. Emellett könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók, és általában lopásgátló technológiával vannak felszerelve.

Az autóernyősátrak nagyon népszerűek a jégeső elleni védőburkolatok, mivel hordozhatók, és gyakorlatilag bárhová felszerelhetők, ahol a járműve parkol. Az autós napernyő napellenző azonban nem fedi le az egész autót. Ha tehát ezt az opciót választja, érdemes egy másik autós jégeső elleni védelemmel párosítani.

A jégeső elleni autófedél

Vásárolhat olyan személyre szabott autófedelet, amely alkalmazkodik járműve alakjához. A borítás gumiszalagokkal biztosítja, hogy jégeső esetén is a helyén maradjon. Ezt a rendszert pedig összecsomagolhatja, és bárhová magával viheti.

A legtöbb testre szabott autóhuzat több réteg erős és tartós szövetből készül. Azonban nem minden ilyen típusú autóhuzatot terveztek úgy, hogy megakadályozza a jégeső okozta károkat. Valójában sok huzat csak az UV-sugarak és a szennyeződések ellen nyújt védelmet.

Az autófedél, vagy más néven jégesővédő autóponyva, olyan praktikus eszköz, amely megakadályozza a jégeső okozta sérüléseket és minimálisra csökkenti a járművére nehezedő időjárási hatásokat.

Hordozható kocsibeálló 

Az időjárásálló hordozható autóbeálló hihetetlen tartósságot kínál a többi jégesővel kapcsolatos autófedél opcióhoz képest. A carportok megvédhetik autóját a könnyű és közepes jégeső során. Továbbá, mivel egy tipikus autóbeálló súlya körülbelül 50 kg, nem valószínű, hogy elrepülnek egy viharban.

A hordozható autóbeállók kivételes jégeső elleni védelmet nyújtanak, de drágábbak lehetnek, mint más autó jégeső elleni védőeszközök.

A jégesővédő autóponyvák általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a jégdarabok ütéseinek.

Felfújható autófedél

A felfújható autófedéllel buborékban tarthatja járművét. A fedél ventilátorok segítségével tartja mozgásban a levegőt, és egy kemény buborékot hoz létre, amely körülveszi az autóját. Amíg a fedél ventilátorai működnek, autója védve lesz a jégeső okozta károktól. A felfújható autófedelek általában jól működnek a könnyű és a heves jégeső között.

Melyik a legjobb jégeső elleni autóvédő?

A kérdésre adott egyértelmű válasz nem tartalmazza az eddig ismertetett lehetőségek egyikét sem. A legjobb lehetőség, a 100%-ig biztonságos, nyilvánvalóan egy szokásos garázs, ahol tárolhatjuk a járművünket. A leírt lehetőségek közül azonban azt mondhatjuk, hogy ár-érték arány, biztonság és rugalmasság kérdésében a mi kedvencünk a tiszta jégeső elleni autóponyva.

A különböző rétegek, amelyekből a rendszer párnázása felépül, nem sokat nyomnak, és könnyen szállíthatóvá és elrakhatóvá teszik, anélkül, hogy túl sok helyet foglalnának vagy fárasztanának minket. Ráadásul ez a fajta rendszer annak ellenére, hogy vízálló, mosható is, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a penész és a penészgomba távol maradjon a különösen párás időszakokban történő hosszan tartó használat esetén.

Ezért úgy döntünk, hogy erősen ajánljuk a jégeső elleni autófedelet. Hogy ez univerzális vagy egyedi készítésű, azt Önre bízzuk!

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: