Szépség, divat és egészség

Melyik a legjobb ránctalanító krém?

A ránctalanító vagy öregedésgátló krémek alapvetően hidratáló bőrápoló termékek, amelyek biztosítják a fiatalabb megjelenést azáltal, hogy csökkentik, elfedik vagy megakadályozzák a bőr öregedésének folyamatait. Napfény hatására, dörzsölésre, vagy külső behatásokra indulnak el ezek a folyamatok. A ránctalanító krémeket hagyományosan a nők használják, de manapság egyre több férfi is használ. Több ezer krém létezik a piacon, amelyek állítólag megfiatalítják az arcot, de sokuk egyáltalán nem működik. Tegyünk mély betekintést arra, hogy mitől lesz egy krém jó öregedésgátló.

Ránctalanító krém

Hozzávalók

Leginkább hagyományos hidratáló összetevőket tartalmaznak ezek a krémek. A hidratáló szerek önmagukban javíthatják a bőr megjelenését, mivel ideiglenesen feszesítik a bőrt, és csökkentik a vonalak és ráncok megjelenését. A hidratáló anyagok mellett a következők összetevőkből állnak, amelyek segítik a ránctalanító krémek munkáját.

  1. Retinoid: A képlethez különféle A-vitamin vegyületek formájában adják hozzá. Például a retinol-palmitát ismert módon csökkenti a bőr finom ráncait és pórusait.
  2. Epidermális növekedési faktor: serkenti a sejtregenerációt és a kollagéntermelést az epidermiszben. Ezenkívül erősíti a bőr szerkezetét és rugalmasságát. Arról is ismert, hogy csökkenti a finom ráncokat és a bőr megereszkedését.
  3. Alfa-hidroxi-sav, béta-hidroxi-sav és kémiai hámlasztás: Ezek segítik az intracelluláris ragasztó feloldását, amely az elhalt sejtek felhalmozódásáért felelős a bőrön. A ránctalanító krém rendszeres használata az epidermisz ezen összetevőjének hámlásával, és új sejtek előállításával javítja a megjelenést. Bizonyos bőrtípusoknál bőrpírt vagy pelyhesedést okozhat. A béta-hidroxilsavak és a polihidroxi-savaknak nevezett újabb forma szintén hatékonyak a finom vonalak és a ráncok ellen.
  4. Peptidek ezek az élő szervezetekben természetesen is előforduló molekulák. Néhányuk képes stimulálni a kollagéntermelést, és a bőr textúrájának látható javulását eredményezik.
  5. Antioxidánsok: a bőr sejtjei károsodnak az olyan instabil molekuláris hatások miatt, mint például a szabad gyökök. Ezek instabil oxigénmolekulák, amelyek lebontják a bőr sejteit. A ránctalanító krémben található antioxidánsok segítik a sejtek védelmét e károsodásokkal szemben.
  6. Napvédő krémek: Ezekről ismert, hogy magas szintű UVA-védelmet nyújtanak a káros UVA-sugárzások ellen, így megakadályozzák a ráncok kialakulását.
  7. A legjobb ránctalanító krémek egy része bőséges mennyiségű C-vitamint is tartalmaz a bőr egészségessé és ragyogóvá tételéhez.
  8. Tea- és szőlőkivonatok: A teakivonat antioxidánsokkal és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező vegyületet tartalmaz. A ránctalanító krémek többsége zöld tea kivonatokat tartalmaz. A szőlőkivonat tartalmazza a kollagéntermelés elősegítéséhez szükséges összetevőket.
Ránctalanító krém

Noha a legtöbb ránctalanító krém állítja, hogy ezen összetevők segítségével megújítja a bőrt, nem mindegyik működik olyan jól. Ennek az az oka, hogy az ilyen krémek kozmetikumként vannak besorolva, így nem tesztelik őket orvosilag. Az öregedés elleni küzdelem érdekében konzultálj a bőrgyógyászoddal, és használd az általa előírt ránctalanító krémeket.

Szeretne többet tudni a rúzsról? Ezután olvassa el a témáról szóló cikket rúzs.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: